Introductie
Cadaqués
Het_appartement
Foto_s_appartement
Foto_s_Cadaqués
Bezienswaardigheden
Restaurants
Routebeschrijving
Per_vliegtuig
Prijzen
Beschikbaarheid
Contact
Appartement te huur in Cadaqués, Spanje
Appartement te huur in Cadaqués, Spanje
Copyright © by Casamantel.nl  ·  All Rights reserved  ·  info@casamantel.nl
Copyright © by Casamantel.nl  ·  All Rights reserved  ·  info@casamantel.nl
Welkom
bij Casa Mantel
Welkom
bij Casa Mantel
Zoover vakantiebeoordelingen
Bent u in Casa Mantel geweest? Laat dan uw beoordeling achter op vakantiebeoordelingssite www.zoover.nl of bekijk daar de mening van anderen.
Bezienswaardigheden
De Dali-route bestaat uit 3 musea van Dali te weten:

- het Museum van het woonhuis van Dali in Port Lligat (= Cadaques)
- Het grote museum van Dali in Figueras
- het kasteeltje in Pubol (in de omgeving van Cadaques, ten zuiden van Figueras) dat Dali aan Gala (zijn vrouw) schonk

Diverse steden:

Figueras, Gerona met prachtige kathedraal, Rosas, Ampuria Brava (zeeer touristisch!), Porto de la Selva (erg leuk vissersplaatsje, op de weg van Rosas naar Cadaques op 2/3e bij rotonde linksaf), Perelada (ook zeer aan te bevelen rondleiding in het kasteel aldaar) La Escala enz. enz.

Diverse kloosters o.a. Sant Pere de Rodes, vanaf Porto de la Selva de bergen in.

Een leuke dagtocht die goed te doen is gaat naar Santa Pau (met middeleeuws centrum) en de Santa-Margaridavulkaan (volcà de Santa Margarida). De route loopt via Figueres, Girona, Banyoles richting Olot. Iets ten westen van Santa Pau ligt de parkeerplaats Area de Santa Margarida van waaruit je een korte wandeling van 20 minuten kunt maken naar de krater van de gelijknamige vulkaan.De Gouden driehoek (Peratallada, Pals en Palau Sator):
Peratallada
Dit dorpje is het boeiendste van de vele dorpjes die iets landinwaarts aan de Costa Brava liggen. Samen met Pals en Palau Sator is het een onderdeel van de Gouden Driehoek van middeleeuwse plaatsjes. De ligging op een bergtop zorgt voor een mooi uitzicht. Een doolhof van straten met kinderkopjes leidt omhoog naar een goed behouden kasteel en uitkijktoren, die al in 11de-eeuwse geschriften vermeld worden. De graven en koningen van Peratallada legden ter bescherming tegen aanvallers ook nog een muur om het dorp, die ook nu nog de dorpskern klein houdt en het middeleeuwse karakter bewaart.
Peratallada ligt ergens tussen Empuries en Palamos in, een beetje landinwaarts. Peratallada en Palau Sator liggen op ongeveer 2 km. afstand van elkaar.

Een bezoek aan Besalú is ook aan te bevelen:
De entree tot deze prachtige middeleeuwse stad, een versterkte brug over de Riu Fluvià, is schitterend. In Besalú staan twee fraaie kerken: de romaanse Sant Vicenc en de Sant Pere. In 1964 is bij toeval een mikwe ontdekt, een in 1274 gebouwd joods ritueel badhuis, waarvan er uit die periode in heel Europa nog maar drie bewaard zijn gebleven. In zuidelijke richting ligt het hemelsblauwe meer van Banyoles, waar in 1992 Olympische roeiwedstrijden werden gehouden. Dit is een ideale plek om te picknicken. Besalú ligt op de weg tussen Figueres en Olot.